Botox

74356125_10219953106078896_1076899887682945024_o.jpg

Ikväll tänkte jag skriva om en av de vanligaste skönhetsbehandlingarna i Världen, nämligen botox. För den som tidigare aldrig gjort denna behandling så kan det verka skrämmande då botox tillfälligt blockerar nervimpulser. Men till saken hör att botox ges i mycket små doser och har mindre risker än fillers. Det kan låta konstigt då olegitimerad personal ej får utföra denna behandling men däremot injicerar fillers.

Med stigande ålder uppstår rynkor. Detta beror bland annat på att huden förlorar fukt, spänst och volym men även ansiktets muskler påverkar detta. När vi skrattar, rynkar pannan och ler använder vi upprepande muskelrörelser som ger upphov till rynkor och linjer i ansiktet.

Botox har en muskelavslappnande effekt som gör att rynkor ”slätas ut”. Botox kan användas både för att minska de rynkor man har men kan också användas förebyggande för att förhindra framtida rynkor.​

Med botox blockeras tillfälligt impulser från nerv till den muskel av ansiktet som injeceras. Botulinumtoxin gör att muskeln inte längre kan dras ihop eller ”spännas” vilket resulterar i att huden utjämnas och blir slät. Effekten håller 3-6 månader.

Själv använder jag botox mot migrän men syftet med botox hos en skönhetsklinik är inte att behandla medicinska åkommor utan detta ses då som en positiv biverkning av en skönhetsbehandling. Innan jag började med botox hade jag migränanfall ca 1-2 gånger i veckan men efter att ha behandlat glabella (argrynkan) så har jag nu endast anfall en till två gånger om året och min argrynka är nu helt borta!

Förutsättningar för behandling: Du ska ej vara gravid, amma eller ha mjölkproteinallergi.
Eventuella biverkningar är blåmärke vid insticksställe, muskelsvaghet, klåda och övergående huvudvärk.

Behandlingsområden
​​
-Glabella (bekymmersrynkan)
-Panna
-Kråksparkar

73460642_997201130672121_3641357308878913536_o

Glabella och panna två veckor efter behandling!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s